Vysoký roštěnec – RibEye

Vychutnejte si bohatou chuť vyzrálých rib-eye steaků z různých koutů světa. Hovězí vysoký roštěnec najdete v žeberní části zvířete (viz obrázek), je znám pro své výrazné mramorování, díky kterému je každé sousto šťavnaté. Studie prokázaly, že mramorování může zvýšit křehkost masa až o 25 %. Abyste ze steaků rib-eye dostali to nejlepší, přečtěte si článek s obecnými radami, jak na steak. Maso můžete doplnit výběrovou solí, pepřem či kořením.


Hovězí roštěná

Hovězí roštěná

Hovězí roštěnou najdeme na hřbetě zvířete a je rozdělena na dvě části. Část, která je blíže k hlavě známe jako vysoký roštěnec a druhou půlku nazýváme nízký roštěnec. Maso je šťavnaté a lehce prorostlé tukem, který z masa dělá skvělou pochoutku.


Vysoký roštěnec | Rib eye steak

Vysoký roštěnec | Rib eye steak

Maso pocházející ze hřbetu býka (jalovice) nazýváme roštěnec. Vysoký roštěnec je část, která jde ze středu směrem k hlavě. Na opačné straně nalezneme nízký roštěnec. Rozdíl mezi nimi poznáme v řezu. Nízký roštěnec je z jednoho celistvého svalu, zato vysoký roštěnec je z několika vrstev.

Reference

Michal S. – Wagyu Rib Eye

Michal S. – Wagyu Rib Eye

Uf tak musím říct, že jsem v životě nežrál nic lepšího, než je Wagyu. Šálu jsme rozřezali na 6 steaku. A pak začali připravovat. Už jak jsme přiklopili poprvé gril se rozlinula neuvěřitelná vůně.